Fenntartható Baranya

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap

Energy Globe díjat nyert az Erdő Háza

Energy Globe Magyarország nagyszabású díjkiosztó gálán, a Jövő Generációja kategóriában nyert a Mecsekerdő Zrt.
Energy Globe díjat nyert az Erdő Háza

Örömmel osztjuk meg a hírt, miszerint az Energy Globe Magyarország nagyszabású díjkiosztó gálán, a Jövő Generációja kategória nyerteseként a Mecsekerdő Zrt.-t képviselve Adorján Rita és Scheitler Adri büszkén vehette át az energiavilág „Oscar-díját” a Mókus Suli sás-völgyi Erdő Háza projektjével.

A fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi elismerésére, az Energy Globe díjra 2016 december közepéig pályázhattak projektjeikkel vállalkozások és önkormányzatok, valamint a fiatalokat is bevonó programjaikkal civil-, oktatási- és diákszervezetek.

A közel száz pályázóból egy független szaktekintélyekből álló bíráló bizottság választott ki előzetesen kategóriánként 3-3-3 döntős pályázót, a végső győztesekről közönségszavazás döntött.

Nagyszerű lehetőségként éltük meg, hogy az országos megmérettetés keretében is bemutatkozhattunk, és ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki szavazatával és a hír megosztásával támogatta az Erdő Házát.  Az E.ON által felajánlott 3 millió forintos projekt-támogatást erdei iskolai fejlesztésekre fordítjuk, továbbra is elhivatottan vállalva a „jövő generációja” környezettudatos szemléletformálásával járó küldetést és kihívást.

Tekintsünk erre a díjra közös sikerként, hiszen sok Kollégánk kitartó munkájának köszönhető, hogy az Erdő Háza a mai formájában és funkcióival, ilyen magas minőségű programmal és kínálattal látja el feladatát. Az E.ON Energy Globe Magyarország díj zsűrijének elnökét, Ürge-Vorsatz Diána klímakutatót idézve: „Azok, akik erre a versenyre jelentkeztek, megértették a változás fontosságát és úgy döntöttek, saját kezűleg akarják alakítani a közös jövőnket. Büszkék lehetünk rájuk!”




További hírek